Annet

PRISER
Alle priser på www.ip67led.no her under også prislister er eksklusive MVA og oppgitt i NOK. Opplysninger og den totale kostanden, inklusive alle avgifter (merverdiavgift, toll ol.) og leveringskostander (frakt, porto, fakturagebyr, emballasje ol.) samt spesifisering av de enkelte elementene i totalprisen, gitt i bestillingsløsningen før bestilling er foretatt. Det tar forbehold om trykkfeil i prisliste og i nettbutikken. Tilbudspriser gjelder kun lagerførte varer i Norge dersom ingen ting annet er spesifisert.

Her var det mye. Holder dette?
Alle priser på www.ip67led.no her under også prislister er eksklusive MVA og oppgitt i NOK. Det tas forbehold om trykkfeil i prisliste og i nettbutikken. Tilbudspriser gjelder kun lagerførte varer i Norge dersom ingenting annet er spesifisert.
Under vanlige spørsmål
Nederst er det et * merke og en liten beskrivelse av polycarbonat.
Vi kan kanskje legge inne ennå mer tekst under her.

PC – Polykarbonat
Det eksisterer ulike typer polykarbonat hvorav den mest anvendte varianten fremstilles av fosgen og bisfenol A.

Anvendelse
Polykarbonat benyttes mye i elektrisk industri da den har gode elektriske egenskaper og dessuten har selvslukkende egenskaper ved brann. Da polykarbonat er transparent og samtidig slagfast benyttes den ofte til skjerming av arbeidsplasser, maskiner, seglass, rør o.l.

Egenskaper

Polykarbonat er transparent med høy slagfasthet, høy stivhet, god dimensjonsstabilitet og gode elektriske egenskaper. Materialegenskapene holder seg over et stort temperaturområde. Ved dynamisk belastning med høy frekvens kan tretthetsbrudd forekomme. Høy temperatur sammen med høy fuktighet kan gjøre materialet noe mer sprøtt. Polykarbonat kan gulne i sollys, men dette kan motvirkes ved hjelp av UV-stabiliserende tilsetningsstoffer. Materialet er selvslukkende ved brann.

Vær- og kjemikaljebestandighet
Kjemikaljebestandighet for polykarbonat er relativt god. Den er bestandig mot vann, tynne mineral- og organiske syrer, oksidasjonsmidler, nøytrale og sure oppløsninger, alifatiske karbonhydrogenstoffer, fett, oljer og alkohol (ikke metanol). Den er ikke bestandig overfor f.eks alkalier, ammoniakk, aminer og oppløses av bl.a metylenklorid, etylenklorid, tetrakloretan, kloroform og pyridin. Polykarbonat sveller i kontakt med bl.a aceton og benzen.